Наскоро си говорихме как всичко става дигитално, чак се чудихме дали са ни дигитални и децата, а може би и нас са ни 3д принтирали и колко по-диги ще става работата и други дрън, че диджи.  И една скоба за големи, ако не са ви преспали децата – пуснете си сериалът Западен свят с Антъни Хопкинс. Гледайте го и затворете скобата.

Но по темата – има някои неща, които са много old school, но пък си си имат чар колкото си искат – като книгите с корици и библиотеките – например.

В този ред на мисли, от скоро сме горди собственици на карта от Читалнята. Ако искаш да ги подкрешиш следвай този линк, а и можеш да намериш нещо подходящо за теб или малкият ти другар. Аз сега съм на тема – книги за 2 годишни и споделям нашите находки.

Първото ни попадение бе книжката за двете симпатични зайчета – Рики и Биби –  една сладка и срамежлива история за любовта и приятелството, а след това си взехме:

  • Кучешка работа (Анелия Пашова) – ето един забавен начин, по който могат да бъдат обяснени професиите – часовникар, контрольор, та дори депутат;
  • Прасчо (Егмонт) – тези герои нямат нужда от представяне. Когато отидем на планина все търсим Мечо Пух – хем ми се иска да угодя на детето, но и малко ме е страх да си призная 😉
  • Отново Елмър (Дейвид Маккий) –  една история за забавният кариран слон, който скучае и решава да спретне чудновата шега на останалите слонове.

Отдавна бях хвърлила око на голямата и тежка врата на Читалнята и все ми се искаше да вляза, но мисля, че 2 и половина е идеалната възраст, преди това е малко рано за книжки, които са застрашени от скъсване и не са наши.

 

Written by Dotty Beagle

Leave a Comment