Споделям ви едно пролетно направи си сам начинание, което бе ознаменувано от една яйчена злополука по пътя за вкъщи и филмът посветен на Фрида Кало.

Признавам, че отдавна съм фен на нейните цветни автопортрети – цветята в косите, ярките бижута и прическата, която остава един силен акцент в нейния образ, но до тук, нищо друго не знаех за нея като творец и автобиография.

Лентата, посветен на мексиканската художничка доста ме впечатли, сякащ рядко попадам биографични филми и актьори, които наистина пасват на представата ми за реалната личност като Салма Хаяк.

Животът на Фрида е доста бурен и интересен, изпълнен с много цвят, но и много мъка. Препоръчвам ви с двете ръце да гледате филма и спирам до тук.

Връщам се в друго измерение, представете си докато се прибирам към вкъщи – попадам на избуяли в плочките до главен булевард в София, виолетки – О, каква красота трябва да си откъсна едно букетче и неусетно си праскам яйцата в цимента. Общ брой – 5, геройски загинал едно! Но пък тези виолетни си заслужаваха и макар малко пращасали от пътя, те имаха аромат на пакетче бонбонки от едно време.

Преосмислих случката – тези яйца не са загинали напразно, а Фрида ми е още в главата и ето резултатът – вазичка със свежи цветя вкъщи.

Нужни материали:

  • счупено яйце;
  • букетче цветя;
  • вълнени конци, лепило и ножица.

След като сте изпразнили яйцето от съсдържанието му – слагате очички, вежди и устни, сплитате плитки. Всичко подкрепяте със слой лепило, накрая поствяте цветята във вода и тадам имате малка сладка вазичка, а защото не и част от декор за великденска украса.

 

 

Written by Dotty Beagle

Leave a Comment