Макар на година и три месеца, зад гърба си имаме вече два празника на детето, но от тази наистина разбрахме какво е празник.

Присъствахме на Детския панаир пред театър “Иван Вазов” и изкарахме един много весел първи юни. Събитието е най-големият детски фестивал в България с разнообразна програма oт над 70 ателиета със свободен достъп за децата. Провежда се в София през 2011г. за първи път. Детският панаир има издания в различни градове на България: Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Враца, Сливен.

Работилничките бяха прекрасни, макар за по-големите да бяха много повече, все пак малкото човече успя да намери своите игри.

Рокади, ан пасан и други специални ходове се разиграваха от Йова и още няколко малчугани, но в случая нямаше противик, а обща игра и много объркани пешки готови да заемат мястото на царя от раз.

За малко по-големите деца имаше дъски и фигури в реални размери, с които да се учат. Групите започват от 3 години и половина, а до тогава ние имаме още хляб да ядем и пешки да редим.

Оказахме се и асистентки или по-скоро разсейвахме уличните артисти. За жалост не помня името на момчето, но доколкото разбрах идва чак от Венецуела.

София играе отново приковаха вниманието ни със забавните картонени кули тип Монтесори.

(Виж още идеи тук)

С нетърпение чакаме следващото издание на Детския панаир, а до тогава всеки ден ще ни е първи юни 🙂

———————————————————————————————————————–

Линкове:

Лятна школа по шахмат – виж повече тук.

София играе

Фондация EasyArt – Детски панаир – виж още събития тук

Written by Dotty Beagle

Leave a Comment