Aко сте решили да почивате по Българското Черноморие и компанията ви включва малко дете и куче – Ахтопол е едно от южните градчета, който съчетават една приятна семейна обстановка и близост до различни интересни дестинации – Варвара, Лозенец, Равадиново, Природен парк “Странджа” и още много други скрити и нетолкова скрити местенца.

Решихме да отседнем не точно в града, а в частта, в която са разположени голяма база от бунгала.

Най-голямото предимство на тази част е близостта до морето, по пътя има много горски цветя, буренчета, коренчета и дори горски плодове. Тук-там капанчета за бира, табелки за прясна риба, току-що извадени мекици – сигурно не е най-здравословното, но не всеки ден имаш шанса да облажиш така вкусно ;д

Попадаш в едно друго време, тъй като доста от бунгалата са запазили своя вид още от времето на соц-а, някои са реновирани, други не, трети пък нехайно заличени. Явно въпрос на интереси, за да не се развива мястото.

Ние отседнахме в Песина, най-дог френдли мястото, на което сме били. Кучето с разрешение бе без повод. Разбираше се както с хората, така и с останалите кучета. Беше вързан само по време на закуска, обяд и вечеря, защото все пак е порода бигъл и обича да ходи и досажда с поглед на куче, което никога не е имало в чинията си нищо освен хляб.

Бунгала са след ремонт, със собствена бяня, има и обща външна кухня с барбекю. Виж повече тук.

В града впечaтление правят изрисуваните стени – част от проекта We all write. По време на фествалът, който се проведе през юни 2017, участие вземат близо 40 графити артисти, които преобразяват Ахтопол в една чудна отворена градска галерия.

Наблизо е и Замъка Равадиново – доста спорна за някои хора забележителност, предизвикваща дискусии за родното и така нататък. Аз лично бих се зарадвала много на възстановка на двореца на цар Симеон Велики да речем, но не можем да оспорим въображението на човека, който стои зад проекта. Забележителността в Равадиново е заслужила международно признание и е сцена за един от филмите на Дисни, а именно “Спящата красавица” (2013 г).
Езерото определено впечатли най-малкия член на компанията ни, а за кучето също бяха отворени вратите на двореца и не се изисква допълнителна такса.

Септември е още тук – топъл и жадуваш за стъпки по пясъка. Може би най-хубавото време за почивка.

Written by Dotty Beagle

    2 Comments

  1. Йоанна Калова 11/10/2017 at 13:26 Reply

    От заглавието разбирам, че ти е било много забавно, но сигурно не ти е било лесно. От снимките ти лъха на спокойствие и тишина. Много харесвам Ахтопол – градчето е успяло да запази атмосферата си 🙂 Чакам с нетърпение следащото лято.

    • Dotty Beagle 19/10/2017 at 18:06 Reply

      Благодаря за милите думи, Йоанна. И ние чакаме с нетърпение следващото лято 😉

Leave a Comment