Tози уикенд посетихме свежият базар в Once Upon a Time Biblioteka. Музика, мека тревичка и усмихнати хора… нито повече, нито по-малко му трябва на човек, ако е останал в София през уикенда.

(Приликите с детето чудо на снимката са случайност 😉

Ето на какви находки се натъкнах или по-скоро малката Йова.

И докато повечето възрастни виждат поставка за чаши, пред малкото дете се открива един нов свят, една приказка с отворен край и така, докато не заспа с нея в ръка. Zia & The Dra-Kon ще присъстват в сънищата и наяве, като любими наши герои, определено!

Гайките не са това, което бяха, нито бижута на мама са само бижута, а още една нова интересна игра.

Много ме зарадваха и тези цветни кожени аксесоари за обувки и това, че не са забравили и най-малките дами е много сладко, има и модели за деца 🙂

Оригиналните плакати определено ми направиха впечатление и веднаги си представих любимо филмче, като един  интересен акцент в детската стая. И тук слагам кавички за един много вдъхновяващ цитат от художника Божидар Икономов:

“…Децата обичат плаката. И той обича да кацне в техните стаи. Разказва им приказки и им позволява да го дорисуват с цветни боички. Младите също го обичат. Той гледа от наклонения таван на мансардата как те се обичат и целуват. Той също е влюбен. В големите музеи също има кацнали плакати. Те са мъдри, живели са дълго. Понякога обаче нощем се разлетяват из залите и правят бели. На сутринта ни намигат от стените, шарени и дръзки – като стари разбойници. Рисувам плакат. Ще го пусна като цветно хвърчило в небето. Ще тичам след него, докато се откъсне и полети сам.
Приятен полет! ”
– БОЖИДАР ИКОНОМОВ (1943 – 2016)

Това бяха нашите находки, до нови срещи 🙂


Линкове:

Zia & The Dra-Kon

Бижута Pollyline

Good old posters

Lash shoes makeover

VintageGardenPartySofia

 

 

 

Written by Dotty Beagle

  2 Comments

 1. Мисис Анни 10/06/2017 at 22:56 Reply

  Чудна статия, мам Стеф!!!
  С нетърпение очаквам и други такива!!!
  Целувки за малката Йова!!!

  • Dotty Beagle 12/06/2017 at 23:20 Reply

   Благодаря, Мисис Анни :*

Leave a Comment