Tази събота с госпожица Йова присъствахме  на едно мащабно събитие посветено на родителите, които искат да станат академици в отглеждането на малки хора, а именно Академия за родители.

Ние, като представители на почти едногодишните, нямахме много търпение за лекции и за това ще ги гледаме, когато ги пуснат онлайн.

На малкото, вече ходешо човече, най-голямо впечатление му направиха картонените кули на София играе – идеите са супер и някои можете да направите сами вкъщи с малко картон, каноп и други подръчни материали. Между другото в сайта на София играе може да намерите много идеи за събития посветени на децата.

За тези, които вече имат зъби – получихме и съвет от детски зъболекар – добре е вече да се започне и с церемонията по миенето един път вечер. Избрахме си два вида паста на Бочко с вкус на банан и на Weleda – ще кажем от коя сме по-доволни.

Нещо, което със сигурност ще пробваме е да отидем на безплатен демо урок по английски език за бебета в Хелен Дорон – ще пиша, за да споделя какви са ни впечатленията.

Сред наистина големите усмивки на всички участници бях впечателена и от тази на писателката Диана Николова. Взех си нейната книга “Щастлива и красива бременност като моята”. Не, нямам намерение да работя по въпроса, тъй като малкото ми щастие вкъщи е прекалено голямо и още не мога да му се нарадвам ;д

Причината да си взема книгата е, че всички средстава от продaжбатa отиват за закупуване на кувьози. И тук ще кажа, че ако никоя приятелка няма да ме изненада до няколко седмици, няма да издържа и ще я подаря на някой читател. А също под секрет, освен мама и няколко прятелки нямам други посетители в блога, но ще го измисля ;д

Екипът на Her startUp също бяха там готови да дадат полезни съвети на тези мами, които са решили да започнат нов бизнес или да дадат насоки за mom-friendly компании за тези, които са готови за приключението “Кораба майка” отново в открито море. Знам, че е трудно за някои да си  представят след толкова много сменени памперси и безсънни нощи и прочие, че от нас стават още хора, но аз мисля обратното – именно това те зарежда с нови идеи и енергия.

Ще завърша с един забавен цитат и препратка към наистина струваща си кауза За безопасни детски площадки

“Не питайте какво вашата детска площадка може да направи за вас – питайте какво вие можете да направите за нея.“ По Джон Кенеди…

Written by Dotty Beagle

    1 Comment

Leave a Comment