Oт известно време отстъствах по причина, че се лутах из Космоса с Йова, но ето ме отново съм тук и нека ви споделя за един мой нов проект 😉

Черно-белите карти Щипка Космос целят да покажат един нов метод за опознаване на света на бебетата и малките деца. Те помагат за развиването на концентрацията, без излишно да натоварват очите и мозъкa. Използването на допълнителните цветове позволява на детето постепенно да се запознае с цветността на околния свят.

Но защо точно черно-бели илюстрации?

Проф. Уша Госвами, директор на Центъра по неврология в образованието в университета в Кеймбридж споделя: “Всичко със силен контраст – като черно-бели ръбове и линии – е оптимален стимулант за визуалната система при бебетата до 12 месеца.

При раждането си бебета виждат на около 25 см, а при навършването на 1 годинка не повече от 3 метър – американският психолог Робърт Франц.

Ретината при новородените не е толкова силно развита и те все още не различават определени цветове и нюанси. Препоръчват се контрастните цветовете и особено черно и бяло., като в рамките на няколко месеца – до около 2-годишна възраст ретината се адаптира и започва да изпълнява пълноценно своите функции.

От кога да започнем?

Черно-белите карти са подходящи за бебета до 6-12 месеца – поради благоприятното действие на контрастните цветове.

Илюстрациите могат да бъдат интересни и полезни и за по-големи деца, като основното им влияние е върху развиването на въображението при малките деца. Космосът е необятен и трудно може да се обясни дори и за нас големите, но с илюстрациите целим да ги доближим до него.

Какво включва?

11 броя карти с черно-бели илюстрации плюс 1 интерактивна изобразяваща съзвездието Малка мечка – изгаси лампите, насочи картата към стената и светни с фенерче.

Това е за сега, очаквайте нещо ново скоро 🙂

Поръчай  във ФБ или инстаграм чрез съобщение.

или ни намери в следните магазини в София: 

Magazinche.com, ул. Крум Попов 16;

Gifted, ул. Иван Денкоглу 24;

Fox book cafe ул. Гладстоун 32;

 Happydays.bg, ул. Шипка 43;

център Киндиру, ул Йоан Екзарх 10;

Малки приказки, ул. Академик Методи Попов 1

Written by Dotty Beagle

Leave a Comment