B многото пътеводители за приятна почивка може да откриете полезна информация за вашето пътешествие до южната ни съседка, но ето и няколко специфични съвета от мен, ако сте в компанията на куче и бебе и сте се запътили към о. Тасос.

За протокола кучето е бигъл (4 годишен), вживява се като по-големия космат брат, а бебето е на 1 и 4 месеца.

И ето колата е пълна до горе, дори камион да бяхте взели, пак щяхте да сте го натоварили до горе.

Към дългият списък не забравяйте тези неща, когато минавате границата с Гърция:

  • паспорт на бебето;
  • акт за раждане на детето;
  • паспорт на кучето, нужен е и печат от ветеринар. Поставя се не повече от 24 часа преди заминаването в чужбина.

Сигурно ви се върти в главата за преминаването с ферибота и кучето – няма проблеми, не се плаща и допълнителна такса.

Ние бяхме само за 3 дни и не успяхме да посетим всички плажове, островът е все пак с  площ от 380,1 км, но пък много ни допадна – Marble Beach (Мраморният плаж). Освен че е адски красиво, с бистра вода, липсва знака забранено за кучета. Никой не ни направи проблем, но знам, че не на всякъде е така на острова.

Има и скали на самия плаж, които правят приятна сянка и дори вашето бебе да не иска шапка, зачерквате още един проблем. Едно малко чадърче да се пазите от слънцето също е добра идея 🙂

Белитят мрамор придават приятен тюркоазен цвят на водата, бяхме си взели специални обувки, за да не ни убиват камъчета, но всъщност така и не ги обухме, оказа се че не ни пречи. Но имайте едно на ум.

Отседнахме в Вила Еден – мястото е дог френдли и подходящо за деца, има зелени площи, детска площадка, басейн, ресторант, близо е до поне 2 супермаркета и го препоръчвам, тъй като е близо до пристанището и центалната част.

Вижте повече за мястото тук.

Остров Тасос е уникален заради природата си, неоспоримо, не само заради водата, но и маслиновите гори, планинските склонове, припкащите козички, описани още в древността от Херодот. Това кътче толкова е близо до нас, че обезателно трябва да се види при първа възможност. А и мисята е възможна – дори с бебе и куче, така че захващайте се с голямото опаковане и се възползвайте от топлите лъчи на септемврийското слънце.

 

 

 

Written by Dotty Beagle

Leave a Comment