Първата книжка на Йова дадох малко след като направи 1 месец – текстилна с животинки и макар тогава да я използваше повече като чесалка – вярвам, че съм посяла семенцето на любовта към книгите. Това е периодът, в който помолих майка ми да извади книжките с кратки разкази от моето детство, за да чета на бебето преди да заспи.  Към 7-8 месец започнахме и с книгите с твърди корици, като вече и малкото същество проявяваше желание да ги разгръща.

Бебче Йова е на една година и малко, а вече има любими книги. Списъкът не е дълъг, но пък вече трупаме книжки в детската библиотека. Ето кои са ни любими и защо:

“Къщурката” е книжка пъзел, като на всяка страница има животинка, която давам на бебето, когато му чета.  Това много й харесва, защото така става част от действието и четенето се превръща в забавна игра.

“Малки сладури” има освен забавни илюстрации с животинки и бутони, с които озвучавате кратките разкази. Истинско забавление за малката са звуците, а да не говорим и за кучето ни.

“Кой мяука и кой лае” също има опция със закачливи звуци на животни. Към книжката има и карти с две лица, любимото й за сега е да ги разхвърля и да ми ги показва. Имат опция да се разделят на две и като пореснем още малко ще ги използваме  като пъзел.

“В гората” е част от поредица енциклопедии за малките, като препоръчителна възраст е от 2 години. Въпреки това има капачета, които са забавни за нашата малка читателка, а това е най-важното.

Надявам се да ви е от полза нашия списък, а кои са вашите любими – споделете, рафтът ни чака да бъде запълнен 🙂

Written by Dotty Beagle

    2 Comments

  1. Гери 14/07/2017 at 17:14 Reply

    Хррр, Бррр и Агууу на издателство Рибка, Лека нощ на издателство Посоки, Лисичето Рижко на Фют

    • Dotty Beagle 19/07/2017 at 18:01 Reply

      Благодаря за идеите, Гери 🙂 Ще потърсим книжките.

Leave a Comment